Menopoz Döneminde Beslenme, Zayıflama

Menopoz dönemi maalesef tüm bayanların çok fazla kilo derdinden yakınır. Ne yapsam olmuyor eski kilolarına dönemiyorum fazla da yemiyorum diye hayıflandıkları bir dönemdir.
Bu dönem biraz sakin olmak gerekir. Yediklerinizi limitlendirin, hareketlerinizi arttırın ama çok büyük beklentiler de olmayın. Çünkü maalesef vücudun burada yağlanmaktan hoşlandığı bir dönemdir. Hormon üretmeye çalıştığı için en önemli kural suyunuzu en az 2 litre içmeye çalışın. Ateş basmaları ödem şikayetlerinizi en büyük yardımcı olacaktır.
Menopoz Döneminde Beslenme
İkincisi soya ürünleri genetiği ile oynanmadığı üzerinde belirtilmiş olan soya ürünleri vücudumuzdaki hormon ürünlerine yardımcı olduğu için soyanın içindeki bitkisel ajanlar size yardımcı olacaktır.
Üçüncüsü e vitaminidir. E vitamini hem vücudun daha iyi çalışması sinir sistemi için çok önemli olduğu gibi eksikliğinde kilo kaybını da yavaşlatan bir süreçtir. Dolayısıyla kontrolü porsiyonlarda yağ grubundan aldığınız E vitamini
- fındık
- fıstık
- badem
- ceviz
çok önemlidir. Yine yemeklerde kullandığınız zeytinyağı da bunlardan biridir. Bunları arttırın demiyoruz fakat ara öğünlerinizi mutlaka serpiştirin.
Detoks İçecek Tarifleri
Menopoz Döneminde Beslenme
Yine menopoz döneminin en büyük problemlerinden bir tanesi de tatlıya karşı eğilimin artması ve iştahın bir miktar kilo verememe stresi ile birlikte artmasıdır. Dolayısıyla menopoz dönemine girdiğiniz andan itibaren yediklerinizi limitlemenin ötesinde artık baharatları da hayatımıza bol bol sokmalısınız.
Menopoz Döneminde Zayıflama
Menopoz Döneminde Beslenme önerilerinde biride Süt, çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır yine menopoz dönemi için şarttır ama sütü boş içmeyin mutlaka tarçın ve zencefil ekleyin. Yoğurdunuzu da hiçbir zaman boş bir yoğurt olarak tüketmeyin pul biber, tarçın ve içerisine muhakkak tadını bozmayacak ölçüde zencefil ekleyin bakın görün menopozla ilgili şikayetlerinizin azalmasına ve kilo kaybına çok ciddi yardımı olacaktır.
Menopoz Dönemi Diyet Listesi
Sabah Kahvaltısı
- 2 yemek kaşığı çökelek,
- 1 dilim tam buğday ekmeği,
- 1 yemek kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı tahin,
- Domates, maydanoz, biber, salatalık, maydanoz, roka, tere, nane
- 1 bardak bol limonlu yeşil çay
Öğle Yemeği
- 4 veya 5 yemek kaşığı kıymalı sebze yemeği,
- 4 kaşık mercimekli bulgur pilavı,
- 1 kase yoğurt,
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu ilave edilmiş salata
Ara öğün
- 1 adet elma
- 1 bardak ayran
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 10 adet çiğ badem
Akşam Yemeği
- 1 dilim ekmek
- 1 adet orta büyüklükte ızgara balık
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu ilave edilmiş yeşil salata
Bu Yazımızı Okuyanlar ” Patates Diyeti ” Yazımızıda Okudu..