Bizi Unutmayın :)

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Kakao-ve-Kakao-Yağının-Faydaları-Nelerdir

Kakao Yağı Nedir? – Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Kakao yağı, tropik ağaç familyasından olan kakao tohumlarından gelmektedir. Bu tohumlar içerisinde bulunan ve yüksek derecede uyarıcı özelliği taşıyan teobromin adı verilen alkaloit içermektedir. Kakao yağı, kakao tohumlarından arındırılan bir tür faydalı yağ çeşididir. Arındırma işlemi, kakao çekirdeklerinin sıvı ayrıştırma tekniği ile çekirdeğin içerisinde çıkarılan solgun sarı renginde bir yağdır. Çikolata yapımlarında da kullanılmakta olan kakao yağı, içerdiği yüksek aroma ile çikolatada bulunan yumuşaklık ve lezzeti sunan ana malzeme olarak ta bilinmektedir. Günümüzde bulunması kolay bir hal alan kakao yağları, katı hallerde piyasada her zaman bulabileceğiniz bir yağ olup, aynı zaman’da gıdaya uygun halde isteğe göre sıvı halinde de tercih edebilmektesiniz.

Çikolata imalatlarında da kullanılmakta olan kakao yağları, hammadde oluşturucu olarak çikolatanın uyarıcı lezzetini vermektedir. Erime hacminin yüksek olmasından ötürü çeşitli tıbbi alanlarda ve ilaç yapımlarında da firmalar tarafından sıklıkta tercih edilmekte olan bir yağ türüdür. Kakao yağları normal bir oda sıcaklığında kolayca muhafaza edilebilinirken, vücut sıcaklığında hemen erime gibi bir özelliğe sahiptir.

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir?

Kakao yağları özellikle’de bayanların vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Geçmişten günümüze kadar bilinen nemlendirici özelliği ile birçok cilt bakımı kürlerinde veya maskelerinde kullanılmakta olan kakao yağları ile cildinizde kırıklık veya çatlakları kolaylıkça giderebilirsiniz. Bu tür yağları genellikle hamile bayanlar tercih etmektedir. Göğüs ve karın bölgelerine nemlendirici olarak sürülmekte olan kakao yağları nemlendirici özelliğinin yanı sıra, sürülen bölgede çatlakların oluşmasını da engellemektedir. Deri çatlamalarına karşın birçok bayan çatlak veya kırışık bölgeye günde en az 1 defa kakao yağı uygulamaktadır.

Cildin nem dengesini de sağlayan kakao yağları, aynı zaman’da cilt için gerekli olan E vitaminini de haznesinde barındırmaktadır. Tamamen doğal olan bu yağ türü içerisinde hiçbir şekilde kimyasal yağ bulundurmadığından ötürü cilde tahriş, yıpranma veya deri bozukluğu gibi rahatsızlıklara taviz vermemektedir. Bunların yanı sıra göğüs uçlarında oluşan yaralara veya çatlaklara da iyi geldiği gibi, basur sorunu yaşamakta olan kişiler içinde sıkça tercih edilen bitkisel bir yağdır. Piyasada birçok yerde rahatlıkça bulabileceğiniz kakao yağlarının fiyatları 100 gramlık paketlerde satılmakta olup kalite veya markaya göre 5 ila 45 TL arasında değişmektedir.

Bu yazı 140 kere okundu.
  • Site Yorum

2 adet yorum var.

  1. aycan diyor ki:

    merhaba ben saf katı halini doa kozmetikten alıyorum. Çokça olumlu yorum okudum doayla ilgili.

Bir yorum bırak

Maydanoz ve Lahana Suyu Zayıflatır

Siz sağlıklı yaşayan takipçilerimiz için bugünde Maydanoz  Suyu Zayıflatır mı ve Lahana Suyu

2 33 9 Kasım 2016
Facebookta bizi bulun
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM